Direktlänk till inlägg 11 januari 2009

Vad lyssnar vi egentligen på för musik

Av Marina - 11 januari 2009 00:16

Sitter och funderar på vad musik betyder för oss och vad texterna säger oss.

Alla lyssnar på musik och alla har vi olika musiksmak.

Men varför lyssnar vi på musik och varför är den så viktig för oss?

Jag  anser att musik har en kraft i våra liv. Den kan göra oss lugna, liva upp oss och göra oss glada. Den påverkar både sinnet och hjärtat.


Eftersom  musik gör det möjligt för oss att uttrycka i stort sestt varje känslostämning och eftersom den har en sån stark inverkan på hjärtat, sinnet och kroppen, bör vi behandla musiken med respekt. Vi måste använda den med förstånd.

Det jag menar är vad lyssnar vi egentligen på för musik! T.ex kan bra melodier ha dåliga texter som bagatelliserar eller till och med främjar hat, omoral eller våld.

Så ditt val av musik har stor betydelse.


Ta tex texten till Hotell California me Eagles - den handlar om en bordell. Det är inget upplyftande precis att lyssna på. Men denna låt har jag gillat förut, då jag inte visste vad den handlade om.


Skriv gärna vad du tycker!

 
ANNONS
 
CrimsonAnna

CrimsonAnna

11 januari 2009 09:53

Man kan ju också se det som att texterna behöver ju inte vara något man strävar efter. Mattias Lindeblad i rundgång sade klokt om hårdrock "Bara för att man tittar på skräckfilm vill man inte att det ska vara så i verkligheten"

http://metalanna.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marina - 12 augusti 2009 10:37

Har nu börjat fotoblogga och jag vet inte hur mycket jag kommer att fortsätta skriva i den här bloggen (musikbloggen). Det kommer att handla om musik i fotobloggen också så gå gärna in på fotobloggen också. Min blogg heter Mias fotoblogg ...

Av Marina - 10 augusti 2009 10:45

Har varit in på the Poodles hemsida och kollat in deras turneplan. Här kommer en sammanfattning av den.Malmö som inte blev av har jag tagit bort.Spelningar och signeringar från februari månad till slutet av augusti.42 ställen allt som allt.8 i Stockh...

Av Marina - 8 augusti 2009 09:27

    "Hårdorock" är en mycket lättläst bok och det tog mig 1 timme att läsa ut den. Så här står det på baksidan av boken: Kiss fick mig att vilja dansa. Ozzy gjorde mig skraj. Accept gav mig självförtroende.   Jag har drömt om att skriva en hårdrocksb...

Av Marina - 4 augusti 2009 18:29

Här kommer en helt suverän låt med Accept. De har några låtar till som är bra, som tex Run if you can.     ...

Av Marina - 31 juli 2009 18:54

Igår Torsdag var det Rix Fm festivalen här i Luleå. De artister jag helst ville se var H.E.A.T och Basic Element (ej hårdrock). Först uppträdde gruppen Ramsells som jag inte alls tyckte var något bra och de höll på i 1 timme medan de andra artisterna...

Presentation

Omröstning

Vad vill du att jag skriver om i min musikblogg?
 Annan musik än hårdrock
 Mer hårdrock
 Skivrecensioner
 Konsertrecensioner
 Musikquiz/tester
 Annat

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Mias musikblogg - allt om all musik men mest hårdrock med Blogkeen
Följ Mias musikblogg - allt om all musik men mest hårdrock med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se